Antoine & Mieke Beiler

Blogpost

Blogpost

Profetische leefstijl

Geplaatst op 19 november, 2020 om 17:40

Geloof je dat deze wereld GODS eigendom is? Dat Hij de Schepper is? Dat Hij nog steeds een PLAN heeft?

Ik wel!

Al wordt de aarde steeds meer gevuld met angst, WIJ MOGEN STRALEN!

En dat kan het allerbeste door met je hoofd in de hemel te lopen! Daar is het immers voor eeuwig licht. Duisternis zal de aarde bedekken en donkerheid de natiën maar over jou en mij zal de Here opgaan en Zijn Licht zal over ons gezien worden! Lees maar in Jesaja 60.

Luisteren naar je Schepper!

Als je jezelf focust op Hem en je niet laat afleiden door alsmaar naar die donkerheid op aarde te kijken, dan word je blij. Blij met het leven dat God de Vader je geeft. Veel mensen leven niet met hun hoofd in de hemel. 

Jaren geleden hadden wij in gehoorzaamheid aan de roeping die God aan Antoine gaf, ons huis en onze banen opgegeven en onze spullen weggedaan om Hem te volgen. Ik weet nog goed dat ik na het moeilijke proces van de weggeef actie op mijn koffer ging zitten. Antoine had zijn koffer al dicht maar die van mij puilde uit...Ik vroeg aan de mensen die nog spullen kwamen halen: "Wie wil deze jurk? Wie heeft nog interesse in dit vest?" Het waren stuk voor stuk mijn lievelingskleren die in de koffer zaten...Maar ik ging door tot mijn koffer dicht kon.

Daar gingen we dan op 12 april 1995. Het vliegtuig in op weg met GOD. Hij zou ons leiden en we hadden geen idee waar Hij ons naartoe zou gaan brengen. Het was een roeping zoals Abraham die had gekregen. Met 1 adres op zak zaten we hoog boven de wolken en ik genoot van het uitzicht. Boven de wolken scheen de zon en de wolken waren van bovenaf zoveel mooier dan dat je er vanaf de aarde naar keek...net witte watten...of ijsbergen!

Ik luisterde naar de stille Stem van de Heilige Geest en wat was ik blij en opgewonden over onze toekomst. Het was een veilig gevoel om zo door de eeuwige armen van God gedragen te worden!

Die reis was de mooiste en meest opwindende reis die ik ooit gemaakt heb. De reizen die we daarna hebben gemaakt waren ook vol avontuur met God maar die eerst momenten van "geen huis meer hebben" en alleen met 2 koffers op reis te gaan was heel spannend. 

In de weken en maanden en jaren daarna heb ik God leren durven vertrouwen. Hij heeft zichzelf bekendgemaakt als een mysterieuze GOD en een zeer betrouwbare VADER. Ook het Moederhart van God heb ik mogen leren kennen en de Here Jezus en het kruis leren omarmen! En de fluistering van de Heilige Geest leren kennen...dieper en mooier...Zoveel rijkdom heb ik ontvangen in het volgen van HEM!

Gisteren liep ik op het strand langs de vloedlijn en genoot ik van het mooie weer en de zon op het water en de duinen. Ik dacht na over de vele geestelijke bergtoppen die we hadden beklommen. Dat je steeds weer denkt dat je lichamelijk of geestelijk zal bezwijken omdat deze nieuwe top echt onbereikbaar lijkt...dat je dan toch doorklimt omdat je weet dat je na die top te hebben bereikt weer nieuwe vergezichten zal krijgen!

En weet je wat er gebeurt als je dan aankomt en op de nieuwe bergtop staat?

Dan zie je weer dat kruis, waardoor alles mogelijk werd. Alleen door het kruis werd het mogelijk. Daar op de bergtop stierf immers de Here Jezus, de Zoon van God. Hij heeft het mogelijk gemaakt om door geloof te leven. Niet door je eigen kracht maar door de kracht van de Heilige Geest!

Zo ontdek je een profetische leefstijl. Steeds weer luisterend naar Zijn Stem. En daarna ga je doen wat Hij zegt en je verwonderen...Dan ga je profetisch leven. Luisteren en doen. 

Heel vaak begin ik aan iets, en dan vraag ik alleen maar of de Heilige Geest mij wil leiden. En iedere keer verwonder ik me weer hoe Hij helpt en leidt en zorgt dat Zijn wil wordt gedaan en zie ik wonder na wonder gebeuren!!! Grote en kleine wonderen...ieder wonder telt!!

God is immers mijn Schepper. Hij heeft ons geroepen. Hij is verantwoordelijk voor ons leven en wil alles tot een goede afloop brengen. Wat Hij begint, maakt Hij ook af. Hij die ons heeft geroepen, is ook trouw. Hij helpt en leidt ons tot aan het einde!

Zo is het ook met de schepping...zijn aarde...ZIJN SCHEPPING. Hij is verantwoordelijk voor dat wat Hij schiep. Hij laat nooit los wat Hij is begonnen. Hoe de mensen zich ook van HEM afkeren...Hem afwijzen...Hij gaat door. Hij zoekt verbinding met de mensen. Hij wil Zijn schepselen in een goede relatie tot Hem brengen en vergeeft...en heeft geduld...en zoekt....en leidt...en straft....en verbindt opnieuw....ZO IS GOD!!!

Lees maar in psalm 79

Laat de zonden van onze voorouders

niet op onze hoofden neerkomen,

kom naar ons toe met uw vergeving en liefde,

wij zijn zo zwak geworden.

O God die ons bevrijdt,

help ons toch ter wille van U Zelf.

Verlos ons

en doe onze zonden weg ter wille van uw naam.

Dan kunnen de heidenen tenminste niet zeggen:

waar blijft hun God nu?

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalmen%2079&version=HTB

God is ook een jaloers God. Het gaat uiteindelijk om Zijn eer. Hij is Schepper en Hij zal winnen en heeft daarvoor alles op het spel gezet. Zelfs Zijn eigen zoon heeft Hij daarvoor opgeofferd. Om ZIJN SCHEPPING te redden!

Zijn wil zal gebeuren in hemel en op aarde.

Daarom is het belangrijk om te leren vertrouwen. Zoals een kind zijn vader en moeder vertrouwt als ze op reis gaan. Vader en moeder hebben de controle en het kind reist met hen mee.

Zo mogen wij ook iedere dag met de VADER op reis gaan. Waar gaan we heen? Wanneer komen we aan? Wie betaalt de reiskosten? Het is allemaal onder controle van ABBA VADER!

Deze profetische leefstijl is de allermooiste leeftstijl.

Dat is te leren. Maar het is wel een leerproces waarin je je eigen ik totaal verliest. Je wordt keer op keer opnieuw geboren na een tijd van rust en bezinning. Net als de metamorfose van een rups, worden we keer op keer weer in een cocontijd geplaatst om daarna onszelf te ontpoppen als een vrije vlinder. Het is geen makkelijk proces maar wel het ALLERMOOISTE proces!!!

En dat leven van sterven aan jezelf en opstaan in de kracht van God en bekleed te worden met Zijn zalving en glorie is zeker waard om alles voor op te geven!

Weet je wat zo mooi is aan deze profetische leefstijl?

Je focust je op het einde. Op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde waar De Here Jezus voor eeuwig onze KONING is en zal zijn en blijven. Je focus is dan niet meer gericht op de ellende, maar op de oplossing. God heeft een beter PLAN!

Ga TOP DOWN denken: Klik maar op de link: https://wij-leren.nl/leerdoelen-onderwijs-opvoeding.php

Kijk naar Openbaring 22 en bedenk dat je voor eeuwig in ZIJN Koninkrijk mag leven. Dan kun je alles van dit moment beter aan. Je kijkt met oog op de toekomst. Dat maakt je leven mooie en zinvol. Je hebt immers een belangrijke taak. Het Koninkrijk van God moet vol worden!!! En jij mag in dat PLAN meewerken!!!


Dit schreef ik jaren geleden in mijn dagboek:

2 Thessalonicenzen 1:4

 

Vol lof vertellen wij de andere gemeenten van God hoe geweldig u volhoudt en hoe sterk uw geloof is, ondanks alle vervolgingen en moeilijkheden die u te verduren krijgt.

(Het Boek)

 

Leren luisteren!

 

 

Het gaat hier om volharden. Vaak zie je dat mensen afhaken als de problemen te zwaar worden. Het is daarom heel belangrijk om een sterke relatie met de Hemelse Vader te krijgen. Een dergelijke relatie betekent dat je begrijpt dat Gods liefde dwars door alles heen gaat. Wat voor problemen of welke ziekte je hebt, of welk gemis je ook moet ondergaan, God houdt van je. Hij is er altijd en overal en ontmoet je in je diepste pijn, verdriet en eenzaamheid.

 

Daar word je stil en leer je te luisteren naar Zijn Stem die je de weg wijst. Dat is een lang proces van leren luisteren en leren opmerkzaam te zijn wanneer de VADER aanwijzingen geeft.

 

Als je volhoudt om Hem te volgen in die aanwijzingen is er een grote beloning:

Je zult Zijn Koninkrijk mogen binnengaan en Hij houdt zelfs een ereplaats voor je vrij!

 

 

 

 

 

1 Samuel 2:7,8

 

De HEER maakt arm en hij maakt rijk,

 

Vernedert diep en heft hoog op.

 

Hij verheft uit het stof wie berooid is,

 

Uit het vuil tilt hij op wie alles ontbeert.

 

Hij laat hen wonen bij hooggeplaatsten,

 

Hij houdt een ereplaats voor hen vrij.

 

(NBV)Categorieën: Endtimes/Eindtijd

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1872 reacties

Antwoord PennyMaki
22:24 op 26 september, 2022 
essay help sites
essay writing websites
easy essay help
Antwoord Charleszic
19:29 op 26 september, 2022 
cheap tadalafil 20 mg canada
Antwoord ChelsaeMaki
2:47 op 26 september, 2022 
custom made essays
essay writers cheap
help with essays
Antwoord kingsoftbbs
1:28 op 26 september, 2022 
botines cómodos para caminar magliette scritte personalizzate quinceanera dresses royal blue and gold cabas h m pied de poule jordan scarpe 4 rinascimento taglie forti
kingsoftbbs https://www.kingsoftbbs.com/
Antwoord yourcoffeelover
1:28 op 26 september, 2022 
new balance schuhe damen schwarz botas de fútbol sprinter laona kleid türkis marsupio da gamba militare suns dad hat nike air force 1 herren sneaker
yourcoffeelover https://www.yourcoffeelover.com/
Antwoord sodmgmodels
1:28 op 26 september, 2022 
closed sommerkleider handyhülle cool commander handyhülle s20 chaussure adidas izi bambas verdes cisalfa magliette
sodmgmodels https://www.sodmgmodels.com/
Antwoord rosascleaner
1:28 op 26 september, 2022 
trailrunning schuhe für schmale füße new balance 997h green blue birkenstock gizeh silber metallic sfera sandalias doradas abendkleider große größen asos patrizia pepe borse primavera estate 2020
rosascleaner https://www.rosascleaner.com/
Antwoord sharlyyou
1:27 op 26 september, 2022 
liverpool fc 2021 kit samsung a51 case waterproof amazon weiße schuhe damen jd nike dunk low birkenstock chelsea boots damen botas frozen h m
sharlyyou https://www.sharlyyou.com/
Antwoord celexacit
11:53 op 25 september, 2022 
pandora birthday coupon bathing suits that look like dresses winnipeg jets retro hat for eu blue red white new balance ms77 pandora octopus
celexacit http://www.celexacit.com/
Antwoord NaniceMaki
8:01 op 25 september, 2022 
online essay helper
help writing a argumentative essay
essay service cheap
Antwoord koteiko
2:16 op 24 september, 2022 
red bull 5 panel cap christian louboutin junior spikes dr martens coralia boots black moncler daniel navy kate spade bag with ribbon isabel marant ruffle dress
koteiko http://www.koteiko.com/
Antwoord peccanada
1:22 op 24 september, 2022 
daunenmantel umstandsmode 360 grad handyhülle iphone 11 handyhülle galaxy j3 tn violette homme bullpadel bikir white maglione quadri
peccanada https://www.peccanada.com/
Antwoord poshlashboutique
1:22 op 24 september, 2022 
gorros rusos mujer robe décolleté carré adidas kleid damen rot handyhülle zum zuklappen guess iphone 12 pro max hülle air vapormax fk 2020
poshlashboutique https://www.poshlashboutique.com/
Antwoord jmlaroccabooks
1:22 op 24 september, 2022 
hochzeitsgast langes kleid borse desigual inverno 2020 name of hats converse all star weiß plateau gorras bordadas con chaquira robe viscose longue
jmlaroccabooks https://www.jmlaroccabooks.com/
Antwoord gizmobhai
1:22 op 24 september, 2022 
zaino personalizzato con iniziali brown plaid hat nike haifisch herren cachuchas planas robe de chambre armor lux romantische hochzeitskleider
gizmobhai https://www.gizmobhai.com/
Antwoord thevgames
1:21 op 24 september, 2022 
jordan 1 high rosse bianche e nere abito premaman bianco bledsoe patriots jersey best cover for oneplus 6t gant sneaker damen avona air force 1 pride edition
thevgames https://www.thevgames.com/
Antwoord CharitaMaki
18:33 op 23 september, 2022 
buy essays online safe
essay writing service cheap
cheap essays to buy
Antwoord hyperkast
16:42 op 23 september, 2022 
robe dentelle zara strandkleid kurz deindesign handyhülle erfahrungen samsung a71 handykette asics gel gtx sandalias mujer talla 35
hyperkast https://www.hyperkast.com/
Antwoord aethsrtjsr
16:42 op 23 september, 2022 
gorro pull and bear hombre pyjama femme boutonné devant coton sommerkleider knielang mit halbarm swarovski handyhülle sale handyhülle huawei p10 lite tn nike promotion
aethsrtjsr https://www.aethsrtjsr.com/
Antwoord seasonalshoptips
16:42 op 23 september, 2022 
2009 kia sportage driver side sun visor puma kegelschuhe gorras tipo ingles prix robe justin alexander blumiges kleid für hochzeit samsung s20 led hülle
seasonalshoptips https://www.seasonalshoptips.com/